O mica descriere despre Tarnaveni
     
Home Page

Tarnaveni

Imaginute

Tarnaveni -ul

Poze reale

Bancuri multe

 

Tarnaveni intr-o armonie de primavara
Sa nu credeti pina ce nu vedetzi

 

Cladirea aceea cu cupola este Catedrala Ortodoxa
Mai jos de catedrala se afla CEC-ul , este cladirea cea mai noua, si are , un design placut.
Si mai jos se afla o Biserica foarte veche, ....
Populatia Tarnaveniului este formata din vreo 23000 de oameni din care dupa ce s-au deschis granitele au mai ramas vreo 3000;............................. restul de 20000 au fost dusi de apele inghetate ale Dunarii. Oricum acum traim intr-o armonie cu totzi cei care au ramas si cu totzi cei care au cite un pahar de Vodka sau Bitter in mina, deoarece la Discoteca asa-i faina viata.
 

Fabrica care tine Tarnaveniul in viata :
Gecsat.ro
 

In dreapta sus veti gasi Fabrica de geamuri, este pe acolo unde-s turnurile acelea 2


Municipiul Tarnaveni este situat pe ambele maluri ale raului Tarnava Mica si este atestat din anul 1278. Tarnaveniul este situat in cursul mijlociu al raului Tarnava Mica fiind situat pe ambele maluri ale acestuia. Polarizeaza o mare zona de pe Tarnava Mica avand legaturi stranse cu zonele si cu orasele din jur: Tg. Mures, Medias, Blaj, Iernut, Sovata. Municipiul Tarnaveni este traversata de calea ferata Blaj - Praid, precum si de drumurile Dn 14A Iernut - Medias, Dj 142 Tarnaveni - Balauseri, Dj 117 Tarnaveni - Blaj si Dj Tarnaveni - Capalna - Ungheni.
Tarnaveniul este situat la urmatoarele distante fata de Tg-Mures (via Capalna) - 37 km, Tg. Mures (via Iernut) - 48 km, Cluj Napoca (via Iernut ) - 102 km, Medias - 25 km, Blaj - 36 km.

Municipiul Tarnaveni este atestat documentar din anul 1278 sub numele de Terra Dychen iar in 1332 Sancto Martino. A fost declarat oras in anul 1912 iar ulterior municipiu.
Principalele puncte de atractie sunt: Muzeul Orasenesc infiintat in 1962 unde se gaseste o colecsie de fosile, vestigii arheologice si materiale etnografice din zona Tarnavelor, si Biserica Unitariana ridicata în secolul XV în stil gotic avand ca principale caracteristici turnul fortificat, amvon din 1764, tavan casetat si pictat din 1796, clopot din 1678.